İngilizce Dil Eğitimi
Avrupa’da ortak bir yabancı dil öğretim programı ve yabancı dil öğretiminde ortak bir standart, ortak ölçütler ve buna dayalı bir araç geliştirmeyi amaçlayan Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümü, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (The Common European Framework of Reference for Languages)’nı oluşturmuştur.
İngilizce yi kişisel gelişimine veya kariyerine somut bir katkı olarak eklemek isteyen herkes Genel İngilizce Eğitimlerimize katılabilir. Katılımcıların, İngilizce bilgisi, eğitim öncesinde Avrupa Konseyi tarafından belirlenmiş 5 yetkinlik üzerinden 6 seviyeyi ölçen Avrupa Dil Pasaportu aracılığı ile tespit edilir ve eğitim sonucunda kazanımlar Avrupa Dil Pasaportu üzerinden Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz tarafından birlikte değerlendirilir.
Fonksiyonel ve iletişimsel temele dayanan eğitim sistemimiz, İngilizceyi öğrencilerimizi sıkmadan, doğal ortamında öğretmeyi hedeflemektedir. Ayrıca eğitim, yardımcı materyaller ile desteklenerek dersler zevkli ve eğlendirici hale getirilir. Derslerde konuşma, konuşulanı anlama, okuma ve yazma becerileri geliştirilmekte, öğrenilenler, görsel ve işitsel yöntemler ile işlevsel hale getirilmektedir.
Uluslararası geçerliliği olan seviye sistemi üzerinden yapılan eğitimler Türk ve Ana Dili İngilizce olan yabancı öğretmenler rehberliğinde planlanmaktadır.
Kur süreleri, seçilen programların yoğunluğuna bağlı olarak 1 ay ile 3 ay arasında tamamlanmaktadır.
A1 (Elementary)
Konuştuğu kişilerin yavaş ve anlaşılır bir şekilde konuşması ve yardıma hazır olması halinde basit düzeyde iletişim kurabilir. Kendini ya da başkalarını tanıtabilir, nerede oturduğu, kimleri tanıdığı, sahip oldukları ve benzer temel sorular yoluyla iletişim kurabilir.
A2 (Pre- Intermediate)
Basit bir dil kullanarak kendi özgeçmişi ve yakın çevresi hakkında bilgi verebilir ve anlık gereksinimleri karşılayabilir. Bildiği, alışılmış konularda doğrudan bilgi alışverişinde bulunarak basit düzeyde iletişim kurabilir. Kişisel, aile, alışveriş, iş ve yakın çevre ile ilgili konularda çok sık kullanılan temel deyimleri ve cümleleri anlayabilir.
B1 (Intermediate)
Yaşadığı olayları ve deneyimlerini aktarabilir; düşlerinden, umutlarından ve isteklerinden söz edebilir, görüşlerini ve planlarını kısaca nedenleriyle ortaya koyabilir. Kişisel ilgi alanları doğrultusunda ya da bildiği konularda, basit, ancak fikirler arası bağlantıların oluşturulmuş olduğu metinler yoluyla kendini ifade edebilir. Seyahatlerde, dilin konuşulduğu yerlerde karşılaşılabilecek çoğu durumların üstesinden gelebilir. Günlük yaşamda, işte ya da okulda, sık karşılaştığı ve tanıdık olduğu konulara dayalı yazılı ve sözlü ifadeleri ana hatlarıyla anlayabilir.
B2 (Upper Intermediate)
Farklı konularda, ayrıntılı ve anlaşılır bir şekilde kendini ifade edebilir ve bir konunun olumlu ve olumsuz yönlerini ortaya koyarak kendi bakış açısını yansıtabilir. Çok zorlanmadan, belli ölçüde doğal ve akıcı bir dil kullanarak anadilde konuşan birisiyle iletişim kurabilir. Soyut ve somut konulara dayalı karmaşık metinlerin ana fikrini anlayabilir, kendi uzmanlık alanı olan konularda teknik tartışmalar yürütebilir.
C1 (Advanced)
Karmaşık konularda, bağlantıların ve ilişkilerin açıkça ortaya konduğu, iyi yapılandırılmış, ayrıntılar içeren metinler yoluyla kendini akıcı bir şekilde ifade edebilir. Dili akademik ve mesleki amaçlar için ve günlük yaşamda esnek ve etkili bir şekilde kullanabilir. Gereksinim duyduğu ifadeleri fazla zorlanmadan bularak kendini doğal ve akıcı bir şekilde ifade edebilir. Farklı yapıya sahip uzun ve karmaşık metinleri anlayabilir ve bu metinlerdeki dolaylı anlatımları ve imaları fark edebilir.
C2 (Proficient)
Akıcı bir dil kullanarak kendini tam anlamıyla ifade edebilir. Karmaşık durumlarda bile kendini ifade ederken ince anlam farklarından yararlanabilir. Farklı yazılı ya da sözlü kaynaklardan edindiği bilgiyi özetleyebilir, bu kaynaklara dayalı olarak bir tartışmayı yapılandırabilir, akıcı ve doğal bir anlatım ile sunabilir. Duyduğu ve okuduğu her şeyi kolayca anlayabilir.